linnearitzman.blogg.se

Life's not about waiting for the storm to pass. Its about learning to dance in the rain.

Inspiration och huslycka

Allmänt Permalink1
Förra tisdagen gick jag ner i butiken för att Jonas skulle få äta lite.. tog ett par kunder och slog in ett paket, en bok.. så tacksamt att slå in i papper. Gillar att slå in i fint papper, och har alltid gillat se när andra gör. Speciellt om det är nån expedit med snygga glansiga naglar med ringar på fingrarna. Själv stod jag i kockkläder, sönder tvättade händer och hack efter kniven i ett par naglar. Kanske kunden tyckte var trevligt, eller inte.
ÄLSKAR ju vår butik på mh, heeelt i min smak.. så när Jonas där under sin lilla lunch spontant frågade om jag ville med till formex i helgen, för han hade en biljett över och plats på sitt rum så sa jag bara japp, hänger med! Egentligen kände jag bara för att vara hemma och fortsätta packa, hänga med lilla familjen som känns som vi just nu bara avlöser varann. Typ puss vid handfatet när man borstat tänderna. Men sen tänkte jag att vi faktist har alla helger framöver ihop nu så gick ur min bekvämlighets zon och bara bokade en tåg biljett. 07:48 i lördags gick det, sen gick det hem 13:20 i söndags. Där emellan har jag känt Stockholm, det är ju något speciellt. Bara namnen, som -Norrtull, Sveagatan, Dramaten, Rosendal, fjäderholmarna gör mig upprymd, för att inte tala om gamla stan. Sitter sån historia i de kullerstensgatorna och fasaderna. Farcinerar mig.  
 
Vi gick många timmar och gjorde inköp på mässan innan vi begav oss till super coolt hotell, boho.. udda, ful stil som blev kul. Satte på oss det raffigaste vi kunde hitta, Jonas putsade mina spetsiga svarta skor sen gick vi till tak, som låg precis brevid. Ett par drinkar, Vilket ställe! Titta på folk och lyssna på indiepop. Mötte upp Cissi, en gamal studet, susade genom Sthlm gatorna till berns bistro, beställde in moules frittes och cava, blev salongs och hamnade på nån VIP takterrass på Berns där vi drack gratis. Satt och förundrades över den lilla världen.. att jag bara älskar att bo i skogen, ta nått glas på corren, eller gg. Att gräset liksom inte är grönare men att jag älskar att gå över till den ängen då och då. Sen susade vi tillbaka genom Sthlms natten, kraschade och vaknade till ännu en solig dag, krispig luft och längtan hem. Efter frukost gick vi till hötorget där det var loppisar och stånd, buntar av blommor.. solrosor, hortensior, anemoner eller blodtoppar om man så önskade. Sen tog vi en stads sväng, jag köpte små presenter till barnen och drack lyx kaffe. 
Va? Ni ser ju, så himla hippa för ett par timmar. 
 
Nu är jag bara helt lyrisk över att snart få flytta, om 1 vecka och några dagar. Till våran lilla dröm uppe på åkertäppan. Renoveringsobjekt, som får ta tid, ges kärlek, skapas ett liv i. Jag och Frippe har precis samma tankar och visioner.
Äpplena på våra träd prunkar, hallon snåret sjunger på sista versen och rönnbären börjar gå från blek orange till mörkare rött. Känns som vi hittat ett själsligt lugn. SOM vi längtat och väntat på huset, över ett år men nu är vi snart där och väntan har varit mödan värd. Jag tänker koka äppelmos i höst, bo i en färgburk och slipdam och bara gå runt och tönt le. Så jävla underbart! 
För snart ett år sedan tog jag denna, sedan dess har vi väntat, längtat, drömt och planerat. Vår plats på jorden, alldeles snart. 
#1 - - Ciss:

Härligt med nytt inlägg! Kikat in ibland utan att ge upp, ser bokmärket när jag använder datorn då och då :) Stort Grattis till huset, ser supermysigt ut!

Känner som du när det gäller storstan!
Så nära men ändå så långt bort på något sätt.

KRAM

Till top